Άρθρα > Δεν πληρώνω - δεν πληρώνω στην ιδιωτική ασφάλεια υγείας.

Δεν πληρώνω - δεν πληρώνω στην ιδιωτική ασφάλεια υγείας.

Είχε υπογράψει συμβόλαιο ασφάλειας ζωής με νοσοκομειακή κάλυψη. Πλήρωνε κανονικά τα ασφάλιστρα (ήταν και τσουχτερά) και πίστευε πως όταν χρειαστεί να μπει σε νοσοκομείο, τα νοσήλια θα πληρωθούν από την ιδιωτική ασφάλειά της. Μέχρι που ήλθε η άτυχη στιγμή της εισαγωγής της σε νοσοκομείο. Και  προσγειώθηκε στην πραγματικότητα.


Γιατί, πριν την έξοδό της, υποχρεώθηκε να περάσει από το λογιστήριο της κλινικής και να πληρώσει εξ ιδίων όλο το ποσόν της νοσηλείας της. Τότε ασχολήθηκε και με τα ψιλά γράμματα του συμβολαίου της. Αυτά που κανείς καταναλωτής δεν διαβάζει (ή δεν του συστήνουν να τα διαβάσει) πριν βάλει την υπογραφή του. Και η γυναίκα έμεινε στήλη άλατος. Λίγο δηλαδή και θα χρειαζόταν  νέα νοσηλεία, πιο σοβαρή από την πρώτη φορά (ελλοχεύουν τα καρδιακά, τα εγκεφαλικά κλπ).


Έμαθε λοιπόν πως η ασφάλεια δεν πλήρωνε το περιστατικό για το οποίο εισήχθη στο νοσοκομείο διότι πήγε η ίδια με τα πόδια της μέχρι αυτό χωρίς το περιστατικό να είναι άμεσο και επείγον. Θα έπρεπε δηλαδή (κατά το συμβόλαιο) να μεταφερθεί με ασθενοφόρο, να εξετασθεί στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου και μετά να κριθεί αναγκαία η εισαγωγή της (για άμεσο και επείγον κάνουν συνήθως λόγο τα ασφαλιστήρια συμβόλαια). Εκτός όμως από αυτό θα έπρεπε το πρόβλημα για το οποίο έκανε την εισαγωγή να μην υπήρχε πριν την υπογραφή του ασφαλιστηρίου συμβολαίου.


Εδώ βέβαια πιάνουν δουλειά οι διάφορες πυθίες.  Η συγκεκριμένη γυναίκα υπεβλήθη σε υστερεκτομή. Ακολούθησαν δίκες επί  δικών για να βγει το πόρισμα. Όταν υπέγραφε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο γνώριζε ότι είχε το πρόβλημα αυτό ή όχι; Ενημέρωσε την ασφαλιστική εταιρεία ή το απέκρυψε;  Στο μεταξύ όμως και μέχρι να βγει η τελική  δικαστική απόφαση η ασφαλισμένη πλήρωσε με δικά της χρήματα το νοσοκομείο. Τι και αν κέρδισε αργότερα; Ποιος την αποζημιώνει για το σοκ που έπαθε την ημέρα της εξόδου της όταν χρειάστηκε να πάρει δάνειο από τράπεζα για να πληρώσει τα νοσήλια;


Πάντως, για την ιστορία να πούμε και το εξής Αφού πρώτα δικαιώθηκε από το Δικαστήριο, κρίθηκε δηλαδή πως δεν  προϋπήρχε το πρόβλημα και πως η εισαγωγή της ήταν άμεση και επείγουσα και πήρε πίσω τα χρήματα που είχε ξοδέψει με όλους τους νόμιμους τόκους, πέρασε στην αντεπίθεση. : Έκανε αγωγή εναντίον της ασφαλιστικής εταιρείας για την προσβολή της προσωπικότητάς της και κατάφερε να πάρει μεγάλη αποζημίωση με το σκεπτικό πως η ασφαλιστική εταιρεία την είχε δυσφημήσει υποστηρίζοντας πως είχε αποκρύψει ιατρικό πρόβλημα. Με απλά λόγια πως ήταν κοινός απατεώνας…

 

Ανδρέας Ξενικάκης