Άρθρα > Καμπάνες για το… ροζ βίντεο

Καμπάνες για το… ροζ βίντεο

Εκείνος μεσήλικας, εύπορος και οικογενειάρχης. Εκείνη νέα και άγαμη. Η παράνομη σχέση τους κράτησε σχεδόν δύο χρόνια. Η δικαστική τους κόντρα σχεδόν δέκα..

 

Αιτία; Η καλλιτεχνική φύση του άνδρα που είχε την κακή συνήθεια να βιντεοσκοπεί κρυφά τις ερωτικές συνευρέσεις του με όλες τις γυναίκες και από τότε ξεκίνησε η περιπέτεια του επίδοξου σκηνοθέτη. Γιατί η πρώην σύντροφός του στράφηκε στη Δικαιοσύνη , κατηγορώντας τον για προσβολή της προσωπικότητάς της και για πρόκληση ηθικής βλάβης. Κατά τα στάδια της δίκης, μάλιστα, ορίστηκαν και πραγματογνώμονες (οπερατέρ, μοντέρ και εικονολήπτες), οι οποίοι ταυτοποίησαν την εικονιζόμενη – στα βίντεο – γυναίκα με την ενάγουσα.

 

Αποτέλεσμα; Ο άτακτος πρώην σύντροφος υποχρεώθηκε σε μεγάλη αποζημίωση για την προσβολή που υπέστη η γυναίκα. Το Δικαστήριο έκρινε ότι η ενάγουσα υπέστη ηθική βλάβη, καθώς η άνω προσβολή είχε κοινωνικές, οικογενειακές και προσωπικές επιπτώσεις στη ζωή της. Τα προβλήματα, όμως, για τον άτυχο «σκηνοθέτη» δεν σταμάτησαν εκεί. Καταδικάστηκε και από το Πρωτοβάθμιο Ποινικό Δικαστήριο σε ποινή φυλάκισης για χρήση μαγνητοσκοπήσεων που αποκτήθηκαν με παράνομο τρόπο.

 

Αντώνης Ξενικάκης